søndag den 6. november 2011

Turist i Nepal - Kathmandu

Efter en halv nat med fly-forsinkelse i Bahrain, kom jeg igaar ved middagstid til Kathmandu  lufthavn,  fik visa og blev modtaget  utallige  taxamaend  der ville koere mig til Hotel  i  Thamel - Kathmandu  turistbydelen . 
Der er gang  i Kathmandu  (1300 moh)- masser af mennesker ,hunde, koer, skrald,stank,  biler, motorcykler, tudehorn.... alting.  Der er en  go  stemning her  ,  folk virker  venlige og trygge midt i al virvaret  og tudehorn  . Der  er masser  vestlige turister i Thamel,   alle aldersgrupper  kvinder- maend- familier med  boern- .......seje  trekkingtyper   i  sidste  outdoor outfit -..... senior-hippier , smaa-mediterende med langt graat haar , hat og hestehale   ..... og alle mulige andre - umiddelbart  et herligt  sted at vaere  turist......... og nepaleserne  har generelt en  venlig    imoedekommende udstraaling -  her er  rart og  godt  at vaere... :-)
I dag, soendag  har jeg  driftet  rundt  ....  kiggede mig rundt  og  noed  at  vare  paa   farten..... gik en  tur  op paa et  hoejt  sted,  hvor  der  laa et  kaempe Budda  tempel  der   hedder  SWAAYAMBHU  ... masser  af  besoegende og turister.....og abekatte..... fredfyldt  midt i mylderet
Gik  tilbage til Thamel,  en kopkaffe paa  netcafe   skype-ringede   til Boerge og   oenskede ham go tur i morgen  herover til  Kathmandu.....7 kommentarer:

 1. Hej Niels
  Velkommen til Nepal. Dejligt at høre, at du også synes, det er et dejligt sted at være. Tak også for de skønne billeder.
  Jeg glæder mig til at følge dig her på bloggen
  Mvh
  Dorte

  SvarSlet
 2. Hej Niels. Tak for billederne og din beskrivelse af Nepal. Vi er rigtig glade for at høre fra dig , og glæder os meget til hvad der måtte komme fremover. Vi ønsker dig et godt og spændende ophold, og sender vore kærligste hilsner.
  Karen og Kaj.

  SvarSlet
 3. Kære Niels,
  misundelse er jo en grim ting, så vi siger bare: tak for de fine indtryk fra Nepal - det må jo være en kulturskift, der vil noget.. Hav en god rejse og vi glæder os til at du viser og beretter om dine mange oplevelser
  gode hilsener
  Annemarie og Rolf

  SvarSlet
 4. Hej Niels,
  sikke en oplevelse du får, og herligt at vi får lov at følge med. Rigtig godt ophold i Nepal. Kærlig hilsen Henning og Hanne

  SvarSlet
 5. hej
  ser spændende ud med billederne. Tænker selv at drage til nepal til oktober, nogle der har arbejdet på børnahjemmet sabitri! kan det anbefales!

  og hvordan er vejret i nepal i oktober og hvordan med prislejet!

  hilsen pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. hej Pernille

   I nov sidate år, var jeg i Nepal, og besøgte bl.a Sibitris Børnehjem i Kathmandu, hvor man kan være som frivillig medhjælper i kortere el. længere tid. Jeg rejste sammen med Børge Lykkegaard, som formidler ophold hos Sabitri´s . Børge kan kontaktes på:
   telf: 86442203 mail: blykkeg@yahoo.com
   website: http://www.sabitri.dk/aktuelt.htm
   du er også velkommen til at kontakte mig på mail :: nielsjac@gmail.com el. mobil 40300246

   Slet
 6. Hej
  Er der nogle der har erfaringer med at tage til tibet fra nepal af!
  Jeg har hørt ar man skal være minimum 4 personer med samme nationalitet for at komme over grænsen....Nogen der har nogle fif

  pernille

  SvarSlet