mandag den 7. november 2011

solkomfur og briketter

Her i  Kathmandu -Thamel  bydelen  er der andet end  TURIST TING  !!!!

I dag besoegte jeg  Sanu Kaji Shrestha , en pensioneret bankmand fra Verdensbanken , med interesse for baeredygtig energi solkomfur og  briketter  af organisk skrald  !!!
Sanu  grundlagde  FoST for  9  aar siden 
Institut for Bæredygtig Technologies (FoST) er en non-profit ikke-statslig organisation oprettet i april 2002 i henhold til den sociale servicelov 2034 nepal aar, af Hans Majestæt Kongen af Nepals regering. FoST var  skabt  af  Sanu Kaji Shrestha - - en pensioneret embedsmand i Verdensbanken og solenergi hobbyist. . Han startede denne hobby i 1995, hvor der var mangel på madlavningsgas i Kathmandu, Sanu  maatte ta hele  tre dage fri fra arbejde til at stå i lange køer for brændstof. . Det var dengang han indså omfanget af Nepals afhængighed og begyndte at seriøst forske i metoder til at bringe bæredygtig indenlandske kilder af energi til sit land. I  2001,  Efter pensioneringen,  rejste  han i forskellige dele af Europa og Amerika  og  fik praktikophold i anerkendte institutter  der er  involveret i bæredygtige teknologier. , bl. Nordvestjyds folkecenter  for vedvarende energi i Thy  !!!!
. FoST er siden vokset til at omfatte en gruppe af  eksperter med lange nationale og internationale erfaringer inden for alternative og vedvarende energikilder, udvikling af lokalsamfund og mikrovirksomheder... udvikling og finansiering. . FoST har givet bæredygtige teknologiske løsninger til mere end tusind husstande i fattige landsbyer og  forsker konstant i nye teknologier

website       http://www.fost-nepal.org/technologies.htmlIngen kommentarer:

Send en kommentar